2010. április 11., vasárnap

Hasznos weboldalak!

A techline cikke (Öt innovatív weboldal, melyre érdemes figyelni), olyan weboldalakat mutat be, melyek még nagy szerepet játszhatnak életünkben.
Mind az 5 hasznos, innovatív és szerethető! Hogy melyek ezek: Mahalo, Yahoo pipes, Intelius, Popurls, Yodio!

Lássuk csak őket részletesebben!

Ez lényegében, egy kérdezz-felelek oldal, ahova bármilyen témában feltehetjük kérdéseinket!
Ha már más is kíváncsi volt arra amire mi, akkor a válaszokat egy Digg-szerű felületen kaphatjuk meg. Ha olyat kérdezünk amit más még nem, akkor új bejegyzést hozhatunk létre!
Érdkessége az oldalnak, hogy a feltett kérdések mellé "borravalót" is csatolhatunk! Vagyis ha nagyon sűrgős, vagy nagyon lényeges információra van szükségünk, motíválhatjuk társainkat a válaszadsra!

A Yahoo "csövekkel" saját kezdőlapunkra szerkeszthetünk kis "konténereket", melyek csövekkel vannak összekötve! Ha egy téma iránt különösen érdeklődünk, akkor készítünk neki egy tárolót, és összekötjük a csöveket a különböző keresőkkel, Twitterrel, MySpace-szel, vagy kedvenc oldalaink RSS csatornáival. Ezt követően csak hátradőlünk és várjuk, hogy felbukkanjanak a vágyott téma anyagai! A lényeg, hogy nem nekünk kell keresni!
Akár több téma között is hozhatunk létre kapcsolatokat a csövek segítségével.

A szociális hálók, elterjedésének köszönhetően az Intelius egyre negyobb létjogosultságot kap. A keresőoldalon személyek keresésére van lehetőségünk! Lényege, hogy összegyűjti azokat a közösségi oldalakat, amelyeket mindannyian használunk (Facebook, MySpace, Blogster stb.) Nincs más dolgunk, mint a keresett nevét beírnunk és várnunk a találatokat!
Így nem kell mindenhol regisztrálnuk, ahhoz hogy megtaláljuk rég elvesztett ovis szerelmünket!
Megjegyezném azért, hogy egyelőre csak amerikai barátaink felkutatása lehetséges a weboldallal.

Olyan hírgyűjtő oldal, mely fajtársainál mondernebb, előrehaladóbb. Amolyan webkettes hírkeresőnek is tekinthető. Nem csak RSS feedeket és rövid szalagcímeket kínál, hanem Youtube videókat, Flickr galériákat, Facebook és egyéb kapcsolatokat.

A Yodiot tekinthetjük akár egy online üzenetrögzítőnek, hangos e-mailnek is. Hangüzenetet küldhetünk vele barátainknak, ellenségeinknek :)
Már is nagyon népszerű az alkalmazás a fiatalok körében, ugyanis ez sokkal személyesebbé teszi az üzenetváltást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése