2010. április 20., kedd

Facebook a ruhámban!


Ha nem tudsz meglenni Facebook nélkül, akkor itt a megoldás!
Viselj Ping öltözetet!

Jennifer Darmour, amerikai tervező, az ElectricFoxy (mikroelektronikai divatcég) tulajdonosa olyan viseletet tervezett, amely lehetővé teszik, hogy folyamatosan online kapcsolatban maradj barátaiddal. A "közösségi ruhadarab" segítségével természetes gesztusokkal tudjuk frissíteni profilunkat, vagy éppen állapotunkat!

A tervező ezt nyilatkozta:

"A Ping egy olyan ruhadarab, amely bárhonnan, vezeték nélküli kapcsolattal képes hozzáférni a Facebook profilodhoz. Lehetővé teszi, hogy kapcsolatban maradhass a barátaiddal ill. azok csoportjaival egyszerűen, természetes gesztusok segítségével, amelyeket az általunk viselt ruhadarabok felismernek."

"Vedd fel a kapucnit, köss meg egy masnit, húzd fel a cipzárt, gombolkozz be vagy egyszerűen csak mozogj, hajolj le és üzenj a barátaidnak természetesen és automatikusan. Sem telefon, sem laptop vagy egyéb hardver nem kell hozzá. Csak intézd a mindennapi teendőidet, nézz ki jól és maradj online!" (Forrás: Maradj mindig online a Facebookon a Ping "közösségi ruhadarab" segítségével)

A ruhák kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, csupán koncepciós darabok, melyek azt tesztelik, hogy lehetséges-e rugalmas szenzorokat és áramköröket beépíteni a textilbe. A tervező honlapján számos érdekesség található, kezdve a ruhafoltokba varrt zenelejátszóval, egészen a mozgatható szoknyáig! Érdemes megnézni! (electricfoxy.com)

Sokan felthetik a kérdést, hogy ennek mi értelme van? Meg, hogy ki akarna egész nap elérhető lenni a Facebookon? És, hogy lehet így mozogni egyáltalán?
Szerintem nem is ez a lényeg, a koncepció sokkal jövőbelátóbb ezknél az apróságoknál!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése