2010. október 31., vasárnap

The Annoying Orange



Sokan találkozhattak már a The Annoying Orange című produkcióval a világhálón. Ha még nem, akkor itt az ideje a tájékozódásnak!

Indulás
A websorozatot 2009. október 9-én mutatták be a YouTube-on. Szülőatyja Dane Boedigheimer, azaz "Daneboe". A videók kezdetben Boedigheimer YouTube csatornáján, és az általa létrehozott Gagfilms oldalon voltak elérhetők. Miután az első részt 11 millióan megnézték külön csatornára tett szert, ahova azóta is folyamatosan kerülnek fel az újabb epizódok.

Történet
A kisfilm főszereplője nem más, mint egy animált, beszélő narancs, Narancs, akit maga Boedigheimer alakít. Állandó lakhelye a konyhapult, amit barátjával Körtével is megoszt (szintén Boedigheimer). A sorozat egyéb animációs figurákat zöldségeket, gyümölcsöket is felvonultat, akiknek Bosszantó Narancs állandóan beszólogat. Leggyakoribb, és talán legbosszantóbb fordulata a "Hey" és a szereplő nevének állandó ismételgetése. Idegesítő szóviccekkel, böfögéssel, fura hangok kiadásával hergeli beszélgetőpartnereit, akik a videó végére általában trancsírozás áldozataivá válnak.

Háttér
A karaktereket Boedigheimer animálja. Kezdetben csupán az ő hangjával és mimikájával rendelkeztek. Később az egyes epizódokra vendégszínészeket is felkértek. Manapság pedig minden részben feltűnik legalább 1 hangszínész, aki szemet és szájat kölcsönöz a figuráknak. Többek között Bob Jennings, Justine Ezarik (leggyakoribb társszereplő), Lucas Cruikshank és a Weezer is felbukkant már a produkcióban.

Siker
Az, hogy eszméletlenül sikeres, nem vitatható. 2010. áprilisára YouTube-os nézettsége közel 108 milliós. Önálló Facebook profillal rendelkezik, amit 5 037 599-en kedvelnek. Hazai sikerét pedig mutatja, hogy egyre több magyar felirattal rendelkező rész kerül fel az oldalakra.
Például:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése